Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
je namjenjena nekadašnjim i sadašnjim članovima i predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, sekretarima mjesnih zajednica, predstavnicima opštinskih i gradskih uprava koji aktivno rade na pitanjima mjesnih zajednica, te aktivistima i volonterima koji doprinose boljem funkcionisanju mjesnih zajednica za opću dobrobit društva i lokalne zajednice.
Pridruži se zajednici praktičara
Ovo je mjesto gdje možeš podijeliti pozitivne prakse i iskustva u svom radu, tražiti savjet ili dati preporuku, edukovati se ili informisati o aktuelnostima na polju rada i funkcionisanja mjesnih zajednica. Dobro nam došli!
Postavite pitanje i doprinesite diskusiji
Imate li pitanje koje se tiče vašeg doprinosa mjesnoj zajednici? Smatrate se stručnjakom/stručnjakinjom u svojoj oblasti i sigurani ste da svojom ekspertizom možete doprinijeti napretku svoje MZ?
Aktivnosti
Pretraga po vrstama sadržaja
Pretraga po mjesnim zajednicama
Pretraga po članovima/icama
Prilike
Teme
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
30.01.2023. 09:27
TRENING ZA FACILITACIJU FORUMA GRAĐANA - ISPIT ZNANJA
Test znanja na osnovu odslušanog treninga facilitacije Foruma građana. Test sadrži 42 pitanja sa ponuđenim odgovorima, a potrebno je postići 80% uspješnosti prilikom odgovora kako bi se trening uspješno završio i dobio certifikat. Za test je potrebno 15tak minuta i može se više puta pristupiti polaganju testa.
Edukacijski ispit
25
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
16.01.2023. 13:57
Podijelite vaše mišljenje o klimatskim promjenama u Bosni i Hercegovini!
UNDP Accelerator Lab provodi ispitivanje javnosti u vezi stavova o klimatskim promjenama – i Vaše mišljenje nam je važno. Podijelite ga, potpuno anonimno, kroz kratku anketu kojoj možete pristupiti ovdje: https://www.surveymonkey.com/r/klimatske-promjene Ovo uvodno istraživanje je osnova za kasnije identificiranje ključnih izazova i poticaja za ekološko i klimatski svjesno ponašanje.
Vijest
43
1
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
30.12.2022. 08:40
DC Klašnice, Laktaši: Postajemo centar društvenog života građana
“Koliko puta ste do sada puta željeli da započnete neku vašu aktivnost, ali niste imali siguran, zdrav, topao, otvoren i Vaš prostor  da  to  realizujete?”,  stoji  u  uvijek  otvorenom  pozivu građankama i građanima da dođu i koriste prostor Društvenog centra Klašnice izgrađenog kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica BiH”, uz napomenu kako je “centar tu da mijenja zajednicu na bolje,...
Funkcionisanje MZ
Vijest
45
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
28.12.2022. 11:28
Zavidovići: Otvoren renovirani društveni dom u MZ Kovači
U Mjesnoj zajednici Kovači u Zavidovićima otvorene su renovirane prostorije Društvenog doma. Građani ove mjesne zajednice su, kroz forum građana, renoviranje ovih prostorija prepoznali kao prioritet njihove mjesne zajednice. Sredstva za potpunu rekonstrukciju i sanaciju sale, toaleta i kancelarija u Društvenom domu MZ Kovači osigurana su kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“,...
Projekti u MZ
Vijest
147
1
Mreža praktičara mjesnih zajednica Bosne i Hercegovine
22.12.2022. 09:05
Efikasniji rad uz IT opremu
Građani i građanke u mjesnoj zajednici Vitkovići u Goraždu ranije su morali putovati šest kilometara do prve kopirnice. Početkom 2022. godine ovoj mjesnoj zajednici su uručeni računar i tablet s printerom, skenerom i kopir aparatom, što je potpuno promijenilo svakodnevnicu stanovnika i članova Vijeća MZ Vitkovići. Predsjednik MZ Vitkovići Elvir Forto kaže da je oprema olakšala život svim...
Vijest
72